Odrůdy

Katja kiš.

Stolní bezsemenná velmi raná žlutá odrůda s velkým hroznem a bobulí vynikající chuti, se zvýšenou odolností mrazu a chorobám.

Původ (šlechtitel)
Bulharsko, Barbikov D.
Použití
stolní, velmi výnosná, chutná, tržní
Květ
oboupohlavní
Barva
žlutá až jantarová
Hrozen
velký, 500 - 1000 g, válcový, stř. hustý
Bobule
velká, 6 - 8 g, ovál, masitá, šťavnatá, I - II st. bezsemennosti
Chuť
harmonická, velice dobrá
Doba zrání
velmi raná, zač.srpna, 105 - 115 dní
Intenzita růstu
vysoká
Mrazuodolnost
zvýšená, - 22 °C
Odolnost houbovým chorobám
zvýšená, 3 (podle Husfeldovy bodové stupnice)
18 °NM, kyseliny 4 g/l
Bezsemenný
ano