Odrůdy

Katja kiš.
Stolní bezsemenná velmi raná žlutá odrůda s velkým hroznem a bobulí vynikající chuti, se zvýšenou odolností mrazu a chorobám.
- Původ (šlechtitel)
- Bulharsko, Barbikov D.
- Použití
- stolní, velmi výnosná, chutná, tržní
- Květ
- oboupohlavní
- Barva
- žlutá až jantarová
- Hrozen
- velký, 500 - 1000 g, válcový, stř. hustý
- Bobule
- velká, 6 - 8 g, ovál, masitá, šťavnatá, I - II st. bezsemennosti
- Chuť
- harmonická, velice dobrá
- Doba zrání
- velmi raná, zač.srpna, 105 - 115 dní
- Intenzita růstu
- vysoká
- Mrazuodolnost
- zvýšená, - 22 °C
- Odolnost houbovým chorobám
- zvýšená, 3 (podle Husfeldovy bodové stupnice)
- Cukernatost
- 18 °NM, kyseliny 4 g/l
- Bezsemenný
- ano